Amerikansk film-diner-café i Sveg

Min serie med alternativ till standardiserade vägkrogar som alla ser likadana ut har nu nått riksväg 84 och Sveg. Man kan kila in på macken och köpa en korv, det har gjorts en och annan gång men det är ju rätt mycket roligare att stoppa in nästan på Café Cineast istället.

Det såg lite mörkt och tillknäppt ut utifrån den lördag vi kom förbi men vi öppnade dörren och klev rakt in i en svensk version av en amerikanskt 1950-tals-diner med filmmuseumtema.

Som om inte inredningen vore nog så är fikat gott. I disken trängdes jättelika chokladbollar (mer handboll än golfboll) tillsammans med rån och något som visst heter jitterbugg. Kul med tidstypiska kakor – särskilt sådana som jag inte springer över varje dag. Det var bara ett problem med rånet – det hade så fantastiskt god knäcksmak att rånet havererade en aning innan kameran ens hann fram.

Kör du förbi Sveg, skippa macken och sväng in på Kyrkogatan (det är den man hittar lätt genom att ta sikte på kyrktorn) och stanna till och fika. Öppettider för Cineast Café är när detta skriva: mån – fre: 06:30 – 18:00, lör: 08:00 – 16:00 och sön: 10:00 – 16:00.

Den som inte har vägarna längs riksväg 84 kan uppleva liknande miljö på Egg & Milk i Göteborg.

 

 

chefstomaten