Artistiska foton av en fontän

Upprinnelsen till det här fotona är att jag såg ett superhäftigt foto som Sina Farhat tagit på vattnet ur en fontän (tror det var taget på Järntorget i Göteborg). Han kallade bilden the effect of 1/8000 of a second. Att inspireras av andra tycker jag är ett bra sätt att själv bli en bättre fotograf så när jag var ute och kvällspromenerade och såg hur fint kvällssolen lyste upp del av fontänen på Place de Gaulle i Antibes så for kameran upp ur handväskan rätt kvickt.

Nu blev inte mina bilder riktigt lika bra av några skäl. Jag missade en nolla på 1/8000 och fick för mig att det var 1/800, fontänerna byter sprutmodell lite nu och då (typ precis när man hittat rätt fotovinkel), jag hade mina Swedish Hasbeens på fötterna som inte tål vatten (fick hoppa undan när det blev bredsprut från grannen) och så var solen osamarbetsvillig och försvann. Eller så är allt detta bortförklaringar och jag är helt enkelt inte en lika bra fotograf som Sina :-).

 

chefstomaten