Högt vatten i Gunneboskogarna

De här fyra bilder tog jag idag under en hundpromenad i skogarna runt Gunnebo slott och längs Rådasjön. Som synes är vattenståndet rätt högt, en del stigar var helt översvämmade. Hunden blev både lerig och smutsig innan vi kom hem. Men sedan har han legat snällt under skrivbordet. Hoppas att han fortsätter med det och inte gör som i natt när han väckte mig 00.45 för att han behövde gå ut.

 

Lätt och långsamt objektiv

Bilderna är tagna med Canon 6D och mitt lätta, billiga och långsamma 50 mm objektiv. Jag har ställt slutaren på 1/80 för att ha en chans att fånga hunden i rörelse. Två av bilderna råkade bli svart-vita när jag fixade med dem. Trädet blev kanske lite väl mörkt.

PS! Jag har lagt till bilderna med hjälp av en shortcode jag aldrig använt förut. Får se hur det funkar.

chefstomaten