Elledningsmätmojäng

Tada! Låt mig presentera en ny teknisk mojäng. Den är ovärderlig för alla som undrar om de har några nedgrävda elledningar på tomten och var de i så fall kan behaga vara någonstans. Enkel och lättanvänd är den också. Bara bära runt på den och när en elledning är i närheten så gör den utslag. Jag glömde dock fråga vad den mätte. Magnetism kanske? Blir det inte ett magnetfält runt ledningar (misstänker att jag alldeles strax får en kraftig bakläxa med order att gå hem och reptera grundkursen i fysik).

Hur som helst så träffade jag den idag på vår numera vältrampade stig längs med Bifrostgatan (som jag efter senaste fnattet från Skanska får klättra över en avspärrning för att överhuvudtaget ta mig till – gissa varför jag var tokarg igår). Mojängen bars runt av en trevlig dam i Mölndals Energis kläder. Hon och hennes man äger var sin Canon 7D (storebror till mitt kamerahus) och undrade hur man flyttar skärpan (vilket jag inte har örnkoll på hur man gör på 7D). Energikvinnan målade gula sträck där elledningarna är i något fåfängt hopp om att detta ska stoppa Skanska från att gräva av dem. HA! I grannskapet börjar vi få bra kläm på den allmänna kompetensnivån så vi slår inte vad om de kommer grävas av ändå utan när detta sker.

Nåväl, förutom en trevlig pratstund om kameror och en titt på en teknisk apparat jag aldrig sett förut så fick jag reda på något. Detta att Mölndals Energi tydligen lever i tron att det ska grävas på denna plats. Det omtänksamma företaget Skanska ska kanske bygga någon form av skärm liknande den höga glasväggen som tar form på bilden längst ner?

Detta innebär, antar jag, att Skanska kommer plocka fram ännu mer taggtråd (de verkar ha ett obegränsat lager av denna vara) och spärra av även den geggiga-klättra-över-avspärrning-kontakten med Bifrostgatan och göra oss ännu mer inspärrade än vi redan är (en bedrift jag inte trodde var möjlig).

Notera nu att jag har fått reda på väsentlig information om mina möjligheter att ta mig in och ut ur mitt hem (genom att klättra över en avspärrning och sedan glida fram i lervälling) på grund av att jag blev nyfiken på en teknisk apparat och att kvinnan som använde den var fotointresserad. Någon information från det glada Skanska har givetvis inte kommit den här gången heller. Informera i förväg skulle kräva att Skanska noterat existensen av arten Homo Sapiens i krokarna och Homo mottagare-av-glassiga-säljbroschyrer är den enda tvåbenta art Skanska känner till.

Vad som är ytterligare intressant är att jag tidigare idag var i kontakt med Mattias Tell på Mölndals stad. Han är kollega med den person som jag pratade med i oktober om att Bifrostgatan behöver trottoar NU!!!! Jag hade tänkt fråga om Mattias Tell var mutad av Skanska för det var på förhand enda skälet jag kunde komma på för att tillåta Skanskas beteende. Men efter samtalet har jag en ny teori. Den grundas på att de som arbetar på kommuner runt om i landet faktiskt tillhör arten Homo Sapiens och eftersom Skanska gång på gång blandar ihop dessa med arten Nematocera (mygg – hanteras bäst genom att ignorera) så tja…

Det som i efterhand slår mig är att jag inte fick intryck av att Mattias Tell har koll på de allra senaste eller kommande avspärrningarna. Well well. Jag behöver i varje fall inte sakna ämne att blogga om. Istället för #blogg100 så kanske det blir #1000dagarmedSkanska.

Detta var inlägg 37/100 i #blogg100).

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)