Färgglada skojiga macaron

Julafton är en helt vanligt vardag i Frankrike (eller en vardag som avslutas med mässa i kyrkan efter en extra god middag) men juldagen, det är en söndag då hela stan är tvärstängd. Ja allt förutom de basala livsnödvändigheter en fransman inte klarar sig utan, som pinfärskt bröd och möjlighet att handla sig en anka, eller en skiva paté hos slaktaren.

På juldagen, på väg hem från morgonturen till bageriet, gick jag förbi chokladerian Les Leonidas på Albert 1er. Jag hade sett deras färgglada makroner tidigare på köpcentret CAP 3000 och funderat på att handla, men just då varit anti kakor efter en viss överdos (som inkluderade blekare makroner från Carrefour). När affären nu var öppen segrade nyfikenheten och jag gick in och handlade fem stycken macaron (€4). Valde sorter som lät goda, önskar jag valt dem på färg istället. En illgrön pistage hade gjort sig bättre på bild än den bruna chokladen. Den var å andra sidan den som smakade bäst :-)

Den illgula såldes som citron och den smakade verkligen citron också. Den mörkt lila, cassis, den varmrosa, framboise och den illrosa, praliné (bränd mandel) var mest söta biskvier med klet i mitten.

chefstomaten