Fjällvädret bjuder på ständig dramatik

Fjällvädret levererar som vanligt underhållning. Just nu ryter stormen Cora fram utanför fönstret. Det rycker och sliter i huset och i byarna yr snön omkring. Blommorna på hundens grav som häromdagen var helt översnöade av ett tjockt lager med pudersnö är nu framblåsta. Snart tar väl vinden med sig tulpanerna bort också. Snön på björkarna blåste ner redan imorse. Vi har tagit in en spade i huset ifall vi behöver klättra ut genom något fönster och gräva fram ytterdörren imorgon.

Just idag gör det inte så mycket att ligga nerbäddad och titta ut på stormen men fy fasen vad frustrerad jag är. Jag skulle ägna de här veckorna åt att nöta runt i skidspåren, jaga norrsken och utöka mitt fotoarkiv med fina bilder av Funäsfjällen. Inte käka Alvedon och med möda hasa mig mellan toaletten och sängen.

Fick med dagisvirus från julfirandet

Viruset är inget vanligt tredagarsvirus utan det är ett muterat dagisvirus av den typ som är dödligt för alla över sju år och aldrig någonsin går över. Jag råkade visst packa med det hem från julfirandet. Väldigt onödigt. För två år sedan när jag senast firade jul med nästan samma konstellation (fast då var inte tre flickor utan två) var jag sjuk i två veckor efteråt.

Istället för att bli bättre blir jag snarast sämre för varje dag som går. Just nu kan jag knappt svälja för halsen känns som det bor taggtråd i den. Det började inte riktigt lika illa. På nyårsafton kunde jag i alla fall knata till brevlådan fram och tillbaka. Översta bilden är från den promenaden.

Nästa bild är från en solglimt vi hade en dag. Ja det har varit fler solglimtar, poängen med fjällväder är att ibland tittar solen fram men lika fort kan det börja snöa igen. Det unika med den dagen var mer att jag kände jag mig såpass ok att jag fick på mig överdragskläder och gick ett varv runt kvarteret. Den tredje bilden med den fina rimfrosten vid Tänndalssjön är från i onsdags. Då trodde jag att jag var på gång att bli frisk. Tji fick jag.

Redigerar manus i sjuksängen

Så vad gör jag när jag är sjuk rakt över helger och födelsedagar? Läser alla böcker jag tänkt läsa? Pusslar högen med pussel jag burit hit? Lyssnar på poddar? Ser på Tour de Ski? Sover extra mycket. Nä. Jag håller på och redigerar ett manus. Jag har fem stycken i varierat stadium av halvfärdighet som jag skulle vilja bli klar med.

Även om jag teoretiskt sett enbart har ett halvtidsuppdrag vet jag med mig att risken är uppenbar att det kommer bli si och så med skrivtiden från och med imorgon. Därför vill jag passa på nu över nyår, även om jag är sjuk och M muttrar över att jag inte deltar i det traditionsenliga pusslandet.

Jag har tagit tag i det manus som jag trodde att det var minst arbete kvar på. Boken bygger på en kurs som jag höll förra våren. Min plan var från början att ge ut kursmaterialet i bokform direkt efter kursen. Det kom saker emellan som gjorde att jag inte hann klart. Jag trodde att jag inte hade så mycket kvar men det visade sig vara fel. Alternativt så går det lite långsamt att jobba på grund av dagisviruset.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)