Franskt bröd bör bäras i handen, inte stoppas i väska
Detta är en fullständigt unik bild! Det var åtminstone så jag kände det när jag knäppte den. Boulangeri Veziano ligger precis efter Marche Provencal, jag har gått förbi hur många gånger som helst men det har alltid varit stängt. Enda spåret av att det varit ett bageri har varit skylten och en bleknande prislista i skyltfönstret. Jag trodde att de slagit igen för gott, fallit offer för den ekonomiska krisen, ålderdom eller något annat. Men så, den 20 maj kl 08.20 var de plötsligt öppna. Givetvis förevigade jag detta ögonblick med kameran innan jag störtade in och handlade mig ett bröd.
Blev en aning besviken när jag fick brödet i handen och det inte var varmt. Så när jag på vägen hem såg att favoritbageriet var öppet vek jag ihop brödet från veziano och gömde det i handväskan. Köpte ett till, varmt bröd, på Hasselbach. Sedan gick jag hem och hade brödprovning. Och städade handväskan, kameran, plånboken, pennor, anteckningsblock och allt annat löst innehåll i handväskan som var täckt av ett fint lager mjöl.
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)
- I spåren av bruket i Ljusnedal - söndag 12 november 2023
- Härjedalsmålarens Erik Wallins ulliga moln i Älvros kyrka - torsdag 2 november 2023
- Underbara franska byfester (varav några hamnat i min bok) - onsdag 18 oktober 2023
Pakethållare är ett annat bra tips för brödförvaring. Då känner man sig som tio igen och kan låtsas att man kör moppe med förlängt avgasrör… :)
@Eva o Kasper
:D
Jag cyklade hem med ett bröd i cykelkorgen när jag hade tantcykeln (det var det enda försonande med den cykeln:-))