Franskt bröd bör bäras i handen, inte stoppas i väska

Detta är en fullständigt unik bild! Det var åtminstone så jag kände det när jag knäppte den. Boulangeri Veziano ligger precis efter Marche Provencal, jag har gått förbi hur många gånger som helst men det har alltid varit stängt. Enda spåret av att det varit ett bageri har varit skylten och en bleknande prislista i skyltfönstret. Jag trodde att de slagit igen för gott, fallit offer för den ekonomiska krisen, ålderdom eller något annat.  Men så, den 20 maj kl 08.20 var de plötsligt öppna. Givetvis förevigade jag detta ögonblick med kameran innan jag störtade in och handlade mig ett bröd.

Blev en aning besviken när jag fick brödet i handen och det inte var varmt. Så när jag på vägen hem såg att favoritbageriet var öppet vek jag ihop brödet från veziano och gömde det i handväskan. Köpte ett till, varmt bröd, på Hasselbach. Sedan gick jag hem och hade brödprovning. Och städade handväskan, kameran, plånboken, pennor, anteckningsblock och allt annat löst innehåll i handväskan som var täckt av ett fint lager mjöl.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)