Har du något gott eller udda tips i Provence?

Nu har jag tillbringat två dagar med att ladda upp bilder och skriva rent mina anteckningar från förra resan samt med hjälp av Google och kartor planera nästa. Att skriva en reseguide tarvar helt enkelt en hel massa research och det mesta är inte av den soliga sorten på en uteservering. Mitt synopsis i Google Maps börjar se ut som en nåldyna med 168 röda pinnar, men det finns fortfarande vita ytor. Ju längre västerut, ju mindre koll har jag.

Bonjour Provence är ett tips från läsare

En av de nyaste pinnarna har jag lagt till efter ett läsarbrev. Igår efterlyste jag tips på oväntat bra matställen i Provence. Boel från Vårt franska kök tipsade om svenskdrivna pensionatet Bonjour Provence i Seillons-Source-d’Argens. Jag klickade mig givetvis direkt dit och möttes av lavendelblommor. Bloggen var (då) inte uppdaterad på ett tag men Tinna Jaldin svarade direkt att hon har öppet. Så nu är bara frågan vilken dag jag ska åka dit.

Antibes gör sig redo för säsongen

I princip har jag suttit (legat) med näsan i datorn sedan vi kom hem från Verdon med ett par korta undantag för att gå ut med hunden. Han är gammal nu och vill inte ut på de där långa promenaderna vi brukar göra. Det är bara om det kommer fram en boll han kan tänka sig att röra sig i något annat än maklig takt.

Tack vare våra korta pinka-rundor kan jag berätta att Antibes rustar sig för sommarsäsongen. På stränderna städas det och i parken Albert I läggs det ut mer röd sand. Kommer bli mycket enklare att spela pétanque utan alla rötter och knöligheter som parken bjudit på under de senaste åren.

PS! Jag tar gärna emot fler tips på undanskymda Auberge och udda pensionat som ligger bortom allfartsvägarna.

chefstomaten