Jag har egentligen en massa att säga idag…

… men är rädd att jag inte har något nät att berätta det på.

Jag älskar att skriva när jag reser. Jag får alltid en massa (som jag tycker då) bra idéer av alla intryck. Jag är liksom mer vaken och observerar omgivningen när jag reser. Ofta ingår cafébesök och det finns få saker som jag finner så avkopplande som att sitta ensam med fingrarna på tangentbordet med en kaffe bredvid mig. Resor betyder också förändring vilket är något jag gillar.

Fredag är en resdag vilket (förutsatt att jag slipper punktering, vilda strejker och insnöade flyg – ta i trä) betyder att jag bubblar över av glada saker att berätta och längtar efter att skrivtid. Men det betyder inte att jag nödvändigtvis har nätverk som funkar tillräckligt bra för att skriva på (tycker Norwegians nät var urdåligt senast jag flög).

Eftersom jag har gått med i utmaningen #blogg100 och lovat mig själv publicera ett blogginlägg om dagen så för-fixar jag detta inlägg (som blir nummer 003). Det skrivs egentligen torsdag – den stora packardagen (något jag verkligen verkligen verkligen hatar).

Jag är alltså på väg hem till Sverige igen. Det betyder inte att inläggen från Antibes abrupt tar slut, jag har ett antal halvskrivna inlägg som jag hoppas fixa till och publicera i veckan som kommer. Kanske kommer det upp en ny variant av bilden ovan. Den tog jag på vägen ner och skulle jag lyckas ta en ny idag så skulle det vara betydligt mer snö på bilden. Det har varit kallt, blåsigt och regnigt i natt. Igår var kustvägen till Nice och promenade des Anglais avstängda pga höga vågor.

Nedklottrat på Nice Côte d’Azur flygplats

Kan det vara sant? Har jag hittat ett gratis wifi? Jag sitter bredvid en dator som säljer Internet för €2 för 30 minuter (och då får man slåss med franskt tangentbord vilket gör att nästan hela halvtimmen går åt innan man loggat in på Facebook).

Men jag knapprar på min egen dator. Dessutom har jag lagt beslag på den enda gratis elkontakten på hela flygplatsen (som finns bakom en automat som erbjuder 30 min laddning för €2 – elkontakter är som sagt hårdvaluta nuförtiden).

GAHHH, här hade jag skrivit en massa om kroppscanning och den höjda säkerheten på flygplatsen. Men det försvann när gratistiden tog slut (jag har nu bytt till en annan mejladress men hinner inte/ids inte skriva in det igen). Gratis har sina begränsningar.

chefstomaten