Jag måtte ha varit blind… men vad avslöjade P3 egentligen?

Kontemplation efter besök hos optiker för att skaffa mitt första par terminalglasögon. Hoppas de ger inspiration till stordåd framför datorn. #livetsomförfattare #flatwhite #espressohouse #täbycentrum #latteart
Cirka 200 koppar kaffe senare så kan jag inte alls förstå hur jag tidigare idag inte kunde se att plugin:et P3 mäter php. Det var ju jättelätt att hitta. Det står ju hur tydligt som helst under advanced metrics. I alla fall antar jag att memory usage är php. Enheten och den relativa storleken verkar i alla fall på ett ungefär rätt.

Det intressanta är hur liten skillnad det är på mina pyttefnaskigt små webbsajter som jag trodde att jag hade strippat på allt som kunde käka php, och mina stora sajter där jag visserligen också plockat bort en massa funktioner, men ändock trodde att jag hade en del kvar. Titta på den här listan.

1000Skanska.se 37 MB
Jaktenpadenperfektapuben.se 42 MB
RuntAntibes.se 47 MB
KristinaSvensson.se 48 MB
dinbokdrom.se 50 MB
Tomatsallad.nu 55 MB

Detta är siffrorna efter att jag ägnat en hel dag åt att rensa och särskilt koncentrerat mig på de fyra små (det vill säga alla utom tomatsallad och kristinasvensson). Det är ju knappt någon skillnad! Orsaken till att dinbokdrom.se är större än kristinasvensson.se är att jag visst glömt kvar ett säkerhetsplug-in där. Jag var helt rätt ute igår när jag började plocka bort dem, de är riktiga php-tjuvar.

Maxgränsen som jag skulle hålla mig under är 96 MB/process. Först tolkade jag det som 96 MB totalt vilket skulle innebära att det är helt kört om jag inte raderar åtminstone fyra av sajterna. Men å andra sidan är ingen ny, jag har haft allihop igång tidigare när php-gränsen var lägre än vad den är idag. Så det måste vara per styck? I så fall är jag med god marginal under med alla. Jag kan t o m lägga tillbaka någon facebook-gilla-grej och lite annat lull-lull som jag raderat. I alla fall så länge jag håller mig borta från de svarta hålen som File Monitor, iThemes security och liknande. Även Yoast SEO är rätt tung men det hade jag på känn. Lite mer överraskande är hur mkt kräm som gamla klassiker som Contact Form 7 använder. Men som sagt, även 55 MB är en bra bit under 96 MB.

Följdfrågan är då varför kristinasvensson.se fortfarande får samma gamla exceeds memory limit-meddelanden…

chefstomaten