Livet på Vänortsgatan

Kommer ni ihåg revisorn i den danska tv-serien Livet på Lærkevej som efter att han fått sparken varje morgon sätter sig i bilen och kör ut i skogen? Där sitter han hela dagen, tills arbetsdagen är över då han kör hem igen. Så slipper han undan att berätta för sin fru (läkaren som ägnar sig åt aktiv dödshjälp) att han inte har något jobb.

Jag testade den varianten idag. Med skillnad att jag faktiskt försökte jobba i bilen. Bilen parkerade jag vid Stensjön och datorn kopplade jag upp via mobilen. Lite segt nät och ratten har väl sina begränsningar som skrivbord betraktat. Skogen är visserligen full med träd men det är ont om dasspapper och kvalitén på kaffeautomaten ska vi inte ens tala om. Kort sagt: en bil parkerad i en skog har sina begränsningar som kontor. Av fakturering och bokföring blev det därför intet. Min förhoppning att pålningskranen skulle vara svårlagad kom nämligen på skam. Jag hann inte ens mer än hoppas att jag skulle få en hel arbetsdag i fred innan dunkandet drog igång igen.

Jag drog direkt till Hisingen där en kompis bjöd på både lunch och chokladmuffins. Mycket trevligt sitta i soffa, dricka kaffe och prata om framtiden. Spännande utmaningar som tar hela ens uppmärksamhet eller uppdrag man kan sköta med vänsterhanden medan man driver egna sidoprojekt – vilket är bäst? Något svar kom vi inte fram till men diskussionen var intressant. Tyvärr var min kompis tvungen att ge sig av hemifrån (och jag lämna soffan) ett par timmar innan jag kunde återvända hem. Därav turen till skogen. Nu satt jag inte där så länge innan nästa person ringde. Borde jag inte följa med på ett mingel med föredrag? Jomenvisst. Temat var age management vilket gränsar till ett av mina områden så det blir nog inlägg om det också, fast på jobbsajten. Förhoppningsvis inte skrivet från skogen.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)