Mimosan blommar tidigt i år i Cagnes

Jag var på väg skriva ”Nu blommar Mimosan!” som rubrik, men varierar mig från förra året. Den här bilden ramlade in i min inbox igår från min kamrat i Cagnes-sur-Mer. Mimosan är i full blom några dagar tidigare än förra året, men så har det varit riktigt soligt och fint i januari i år.

Förra året lärde jag mig att i Ryssland, där blommar mimosan i mars och hör ihop med ”восьмого марта”, internationella kvinnodagen. Jag känner just nu att det är en stor brist i mitt liv att jag aldrig sett blommande mimosa, varken i Ryssland eller på franska Rivieran. Kanske borde jag snarast åtgärda denna brist i min allmänbildning (fotoarkiv) och kasta mig ner till Antibes? Denna lust minskar inte på något sätt av att den nya pålningsmaskinen utanför mitt skrivbordsfönster är synnerligen huvudvärksframkallande.

Men januari-februari räknas som lågsäsong på franska Rivieran och det finns inga direktflyg från Landvetter. Men nu har Norwegian beställt 222 nya flygplan (att jämföra med att de idag har totalt 62) så förhoppningsvis är detta med lågsäsong och inga flyg snart är ett minne blott.

Ett drama utspelade sig i Cagnes-sur-Mer under gårdagen. Tre poliser fångade in en skarv och drog iväg med blåljus. Man undrar ju varför?

Tack för bilderna och rapporten NH! 

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)