Snön trillar ner även på cykelbanorna!

Herrar och damer kommunala tjänstemän på trafikkontoret (eller var nu snöröjning sorterar)! Jag känner att jag tyvärr måste fatta pennan och berätta en sak för eder. Den där vita formen av nederbörd som ibland, (alltför sällan), trillar ner över Göteborg. Den som inte omedelbart rinner undan utan lägger sig som ett vackert vitt täcke, ett inte fullt så vackert modd- eller ett ganska besvärligt islager över hela vår stad? Det där vita som ni med efter en djup suck över att ni spräcker snöröjningsbudgeten (kolumnen med den stora feta nollan i) och först efter att västtrafik ställt in samtliga bussar, skickar ur plogbilar för att skotta ihop i högar?

Snön alltså. Nu ska jag avslöja en sak: snön trillar ner även på cykelbanorna! Japp, så är det. Jag vet att det kommer som en chock för er men någon måste berätta det för er.

Snö är vackert, på rätt plats

Det snöade i söndags morse. Idag, drygt två dygn senare har jag cyklat runt i centrala Göteborg (och testat mitt vidvinkelobjektiv för hundrafemtionde gången, men det är en annan historia) och jag har faktiskt inte sett en enda cykelbana som varit i samma skick som vägbanan. Antingen har cykelbanan helt enkelt använts som snöupplag, i annat fall är den täckt av knögglig is med grus ovanpå. Gruset är på sätt och vis ett fall framåt jämfört med mina hemtrakter. Vid Lana upphör i princip grusningen så ska man längre söderut (typ till Mölndal) så behöver man dubbdäck.

Hur tänkte ni? Behöver ortopedakuten ökat kundunderlag?

Här är en bild från en korsning. Jag kunde fyllt hela bloggen med liknande. Vägbana torr, cykelbana isig. Cykelsymbolen som visar vilken del av trottoaren som kallas cykelbana syns knappt under isen men det är den vänstra delen. Där den ensamma killen går. Vilket illustrerar mina argument för separata cykelvägar.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)