Mitt möte med den franska polismakten

Jag hade bråda dagar under min senaste, alltför korta sejour i Antibes, att hinna dokumentera allting franskt så jag hade lite att blogga om. En av de udda saker jag försökte dokumentera var alla fordon som polisen använder. Förutom de klassiska bil och tvåhjuling, med och utan motor, så ser man ridande hästar och poliser på – tja – andra tvåhjulingar.

Under en tripp till Nice såg jag tre sådana komma glidande och fick bråttom fram med kameran. Så fort jag plockade fram kameran svängde en av poliserna mot mig och jag (med minne av hur jag nästan blev utslängd från Landvetter när jag fotograferade en SAS-anställd) tänkte ”o nej, nu får jag en åthutning för att jag fotar ämbetsperson i hans yrkesutövning”. Glömde att detta är Frankrike och det var en fransman. Han körde helt enkelt fram och erbjöd mig en åktur! Jag skrattade lättat och avböjde. Kocken tyckte jag var en idiot (invitationen sträckte sig givetvis inte till Kocken då han är av manligt kön). I efterhand höll jag med Kocken, klart jag borde hängt med. Jag har ju faktiskt aldrig åkt på en segway och det här blogginlägget hade ju blivit mycket roligare om jag tackat ja.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)