Nytt mikrobryggeri i Göteborg: Stigbergets

Ocean och Dugges har fått sällskap av Stigbergets bryggeri. Det är beläget vid Sjöfartsmuseet ett stenkast från Stigbergstorget. Titta allra längst ner till höger på bilden av Sjöfartsmuseet så anas en garageport som står öppen. Därinne skymtade vi ölkaggar (se nästa bild).

Det var Biologen som delgav mig den väsentliga informationen att det finns ett nytt byggeri i Göteborg. Häromveckan var hon på Hagabion, såg en ny öl, frågade bartendern om den var bra och fick svaret ”ja jag tycker det för det är jag som brygger den”.

Detta berättade Biologen för mig över en söndagsmiddag och eftersom jag är ölintresserad och det är sommar det vill säga ljust på kvällarna tog vi en cykelpromenad för att försöka lokalisera bryggeriet. Det var inte direkt välskyltat men det kändes i alla fall roligt att ha cyklat förbi.

Det såg ut som arbete pågick därinne (varför var det annars öppet?) – ett riktigt hobbyprojekt alltså. Deras webbsajt är synnerligen minimalistisk (innehåller för närvarande en adress och mejl).

Efter detta var det ju bara en sak att göra, cykla vidare till Hagabion och testa drycken. Det fanns APA och IPA medan pilsnern var tillfälligt slut. Vi provade IPA:n och den fick mycket väl godkänt. Det var första gången jag besökte Hagabions pub, jag försökte gå dit för några år sedan men just den dagen var det knôkfullt på uteserveringen. De senaste åren har jag knappt varit i Göteborgsområdet på grund av Skanskas verksamhet varför jag heller inte har haft möjlighet hålla koll på stadens pubutbud. Jag hoppas dock få möjlighet till återbesök för det var trevligt.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)