Pioneer single hop inget för blyga pioner

Glaset innehåller Pioneer single hop ale från Nynäshamns ångbryggeri. Det är ett av deras bidrag i den parlansering av singelhumlad ale som systembolaget har efterlyst. De skriver själva om den så här:

Nummer 7 är brygd med en engelsk så kallad hedgerow hop, eller dvärghumle som heter Pioneer. Den har ”amerikanska” citrus- och grapetoner.

Jag försöker glädja mig åt att jag har hittat en humle jag kan skriva upp på listan över dem att undvika. Ölen är inte alls min grej. Killen på the Rover försökte varna mig genom att säga att ölen var ”mycket brittiskt”, men jag gillar ju brittisk öl  – eller? Annat var det med Nils Oscar Harvest Ale som jag drack före – det är en ale helt i min smak. Men så är den humlad med east kent golding och amarillo.

Skämtet med pioner i rubriken? Bryggeriet hade skrivit fel på fatet, skrivit pioner istället för pioneer.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)