Rätt dag resa genom Sverige

Någon gång när jag får tid (råd) ska jag resa alldeles själv genom Sverige och fotografera klockstaplar. Jag ska invänta perfekt fotoväder, kliva upp attans tidigt och sedan köra runt mellan småorter och fotografera. Om jag inte hinner köra runt i hela Sverige så ska jag prioritera södra Norrland för där finns otroligt många vackra klockstaplar. När jag ändå är i farten kan kyrkorna få följa med.

Idag har jag åkt bil mellan Stockholm och Härjedalen, solen har glittrat i snötäcket och här och där har stråk av kölddimma tittat fram mellan träden. Kort sagt har det varit ett fantastiskt fotoväder. Men tror du att bilen har behagat stanna till vid stora Hälsingegårdar, utsirade klockstaplar eller vattendrag? Icke. En enda gång har bilen stannat, på en synnerligen trist bensinstation i en vägkorsning i Sveg. Så jag har fått ägna mig åt min specialgren: foto genom bilfönster.

Tyvärr är det inte helt lätt att få med hela byggnader, för att inte tala om skakningsoskärpa och effekten av skitiga fönster.

Håll till godo!

chefstomaten