Säljer Le Pain Français gammalt bröd?

Ett par dagar efter att jag kommit hem till Göteborg råkar jag hamna på Le Pain Français på Övre Husargatan. I bröddisken ligger små baguetter som på avstånd ser ut ungefär som de franska bröd jag är så förtjust i. Jag handlar ett (12 kr för små, 25 kr för stora) för att testa. Detta görs strax före lunch och jag äter brödet till lunch.

Det första som slår mig är att när jag får brödet i handen är det rumstempererat. Det är varken gosigt-nybakat-ljummet eller direkt-ur-ugnen-alldeles-för-varmt-att-hålla-i, vilket ett avlångt bröd köpt på mitt franska favoritbageri skulle varit, om jag handlat det strax före lunch eller middag. När jag sedan ska börja äta av brödet är det så stenhårt att jag inte kan bita sönder det, utan måste bryta av småbitar. Så stenhårt blir ett franskt bröd först efter att ha legat på skärbrädan åtminstone över natt.

Så hur kan det säljas på Le Pain Français? Enligt info på Wikipedia så startades kedjan (just på Övre husargatan) av två franska bagare (som borde veta bättre). Det står också att finkrogar som Fond, Basement och Sjömagasinet en gång i tiden tog sitt bröd från Le Pain Français. Kanske är mitt bröd kvar från den tiden?

Jag läser också att Le Pain Français levainbröd inte imponerade på GPs panel.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on maj 26th, 2017 at 01:04 e m