Säljer Le Pain Français gammalt bröd?
Ett par dagar efter att jag kommit hem till Göteborg råkar jag hamna på Le Pain Français på Övre Husargatan. I bröddisken ligger små baguetter som på avstånd ser ut ungefär som de franska bröd jag är så förtjust i. Jag handlar ett (12 kr för små, 25 kr för stora) för att testa. Detta görs strax före lunch och jag äter brödet till lunch.
Det första som slår mig är att när jag får brödet i handen är det rumstempererat. Det är varken gosigt-nybakat-ljummet eller direkt-ur-ugnen-alldeles-för-varmt-att-hålla-i, vilket ett avlångt bröd köpt på mitt franska favoritbageri skulle varit, om jag handlat det strax före lunch eller middag. När jag sedan ska börja äta av brödet är det så stenhårt att jag inte kan bita sönder det, utan måste bryta av småbitar. Så stenhårt blir ett franskt bröd först efter att ha legat på skärbrädan åtminstone över natt.
Så hur kan det säljas på Le Pain Français? Enligt info på Wikipedia så startades kedjan (just på Övre husargatan) av två franska bagare (som borde veta bättre). Det står också att finkrogar som Fond, Basement och Sjömagasinet en gång i tiden tog sitt bröd från Le Pain Français. Kanske är mitt bröd kvar från den tiden?
Jag läser också att Le Pain Français levainbröd inte imponerade på GPs panel.
- Hälsingegården Gästgivars i Vallsta – världsarv som nu är öppet - söndag 22 september 2024
- Vi gillade de spralliga järvarna mest på Nordens Ark - fredag 20 september 2024
- Klippor med ovanlig gnejs en höjdare på kuststigen på Hönö - fredag 6 september 2024
Last updated on maj 26th, 2017 at 01:04 e m
Det låter mer som en antingen okunnig eller en avundsjuk person som uttalar sig på detta sätt.
För det första om du är så på läst på bröd borde du veta att att det inte går att sälja ett sten ugns bakat bröd dagen efter dessutom kan aldrig ett bröd som inte kommer direkt från ugnen hålla sig varmt mer än en kort tid efteråt.
Passar det inte gå någon annanstans.
Vi ska vara glada att företag som Le pain francais finns i vår stad och försöker bidra med något i god anda och nya kaféer där de skapar ny arbetstillfällen för vårt Göteborg.
Dessutom är det bara att komma till Övre husargatan kl 6 på morgonen och se när brödet kommer ut från ugnarna.
Dessutom ang GP test hade panelen ett vanligt vitt bröd som heter samma utan surdeg, hade varit mycket mer rättvist om de gjorde en bedömning med samma förutsättningar Rätt ska vara rätt.
Tycker att vi ska sporra våra företagare och stötta dem, än klanka ner och försöka smutskasta dessa duktiga entreprenörer.
Hase heter jag och är en kund på lpf.
@Hase Det var roligt att höra att le pain francais faktiskt har några kunder. Om du är nöjd med deras varor så fortsätt för all del att handla av dem.
Det verkar som om du försöker upplysa mig om att det bara är nybakat bröd som är varmt. Gratulerar – det är just det som är poängen!! Ett franskt bageri säljer bara nybakat bröd. Kl 06.10 tisdag morgon eller kl 18.45 söndag kväll spelar ingen roll. Brödet är ljummet eller varmt och fortfarande färskt.
Men för all del, som svensk dussinbageri kan man nog kränga knastertorrt bröd hela dygnet.
Duktiga entreprenörer ska ha respekt och beröm! Men först ska de förtjäna det.
Alla får ha sin åsikt, sen vet jag inte hur ni bedömer duktig?
Men från ett ställe till 6-7 ställen där man skapar nya arbetstillfällen för nya arbetstagare tycker jag det är fantastiskt duktigt och bra för vår stad där duktiga människor skapar nya arbetstillfällen och trevliga ställen att mötas på.
Har du något emot företaget behöver du faktiskt inte gå dit, och kan du leverera bättre än dessa duktiga människor gör det då istället än klanka ner på våra företagare tomten.