Sigtuna hamn och strandpromenad

Det har blivit flera besök i Sigtuna den här vintern av olika skäl. Senast jag var där var på grund av ett möte. Då åkte jag i så god tid att jag hann ta en omväg mellan parkeringen och caféet där vi skulle träffas.

Det är ju aldrig fel att samla på sig en del steg på en dag och ännu bättre om det kombineras med några foton. Nu var vädret så kallt att jag inte kände för att ta fram kameran utan det blev mobilbilder.

Idag blir det bil till Sigtuna men en gång i tiden var båt det naturliga transportmedlet. På Destination Sigtuna finns en del info om olika båtturer sommartid till och från Sigtuna. Exempelvis från Stockholm via Skokloster eller från Sigtuna till Taxinge eller Birka. Det låter inte så dumt.

Jag får kanske tillfälle att anlända till Sigtuna med båt vid tillfälle. Tjugo grader varmare än denna marsdag och hamnen kommer att vara full med båtar.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)