Stockholm i maj: körsbärsblomning i Kungsan & bokrelease

Kameraåbäket är tungt att släpa på och fick stanna kvar i fjällen. Men utan kamera känner jag mig naken. När Stockholm dessutom visade upp sig från sin vackraste vårsida så kändes saknaden ännu större. Istället traskade jag runt i Stockholm med mobilen i ena handen som värsta turisten. Följ med mig runt på en blixtvisit i Stockholm.

Sverige är extra avlångt på våren. Vid avfärd från fjällen var mössa, väst, kjol och dunkappa helt rätt men allt eftersom skalade jag av lagren.

Stockholms stadshus

Härjedalingen landar vid Cityterminalen och skir vårgrönska lockade ner mig till Klara sjö. Där valde jag att styra mot Stadshuset. Blekholmsstranden där jag gick är trots namnet mer en kaj under en bro, än strand.

Glass

Efter åtta timmar på en buss som bara stannar för att släppa av och plocka upp passagerare hade jag planer på att hitta något att äta. Men när jag såg en glasskiosk kände jag för att damma av min gamla hobby glasstest. Det var något jag var ganska flitig med när jag skrev reseguider. Då försökte jag att alltid hålla mig till samma smak, choklad och pistage för att kunna jämföra.

Nu fuskade jag lite och valde chokladglass och jordgubbssorbet. Struten var ordinär, chokladglassen bra men hade fått skinn som smakade gammalt. Jordgubbssorbeten var bäst. Detta kalas gick på 63 kronor. Jag säger inget om priset mer än att det är dags att mina bokpriser hänger med i inflationen.

Tror det är Café Järntorget Tegelkajen som driver sommarkiosk.

Provinsialbankkvarteren

Med min glass i högsta hugg strosade jag vidare och tittade på fasader. Började också läsa på skyltarna och insåg att jag befann mig bland gamla bankpalats. Dessa hus byggdes en gång av provinsialbanker. Med tanke på att de flesta var från Norrland gissar jag att det är pengar från timmer som byggt dem.

Numera innehåller de kontor för folk från den politiska och statliga sfären. Antalet väktare och svarta bilar med blåa nummerplåtar var därför ganska stort. För att få ihop sex foton (vilket gör galleriet snyggare) fick jag plocka med Arvfurstens palats där UD håller till och danska ambassaden.

Körsbärsträden i Kungsträdgården

Passerar man Stockholm när körsbärsträden i Kungsan blommar måste man ju ta en sväng förbi. Det var också det som var mitt mål med promenaden. Träden var på sluttampen av blomningen men jag tror att den är lite sen jämfört med 2015 och 2017, vilket är de år som jag har postat bilder på bloggen. Jag upplevde att det var ännu mer folk där och fotograferade än tidigare år.

Inger Aspåkers bokrelease

Minns du #blogg100? I några år var det en årlig rörelse som bestod av två delar. Det ena var utmaningen att blogga ett inlägg om dagen hundra dagar i sträck på sin egen blogg. Den andra delen var att utforska de andra deltagarnas bloggar. Den vägen lärde jag känna Inger Aspåker som bloggade om ledarskap, utveckling och medarbetarfrågor. Under de tio år som förflutit sedan dess (hoppsan) har vi träffats ett par gånger på Bergianska och även vandrat i Tyresta. (Jag tror vi träffats fler gånger men det är de tillfällen som gett avtryck på bloggen).

Inger Aspåker är konsult och rycker in när organisationer behöver röra sig framåt, utvecklingsprojekt gått i stå och liknande. Nu har hon skrivit ner sin metod så att fler kan ta del av den. Hennes bokrelease var mitt huvudärende till Stockholm.

Inger Aspåker signerar sin bok Lyssna på medarbetarna och lyckas med utveckling på Ed.Art.

Perfekt chefsutbildningsbok

Inger sa en intressant sak under releasen. ”Vänd dig gärna om och prata med grannen för här finns bara bra personer”. Jag följde hennes uppmaning och måste hålla med, lokalen var till bristningsgränsen full med den rätta sortens människor. Den typ man vill jobba med och ha i sitt kontaktnät.

Boken Lyssna på medarbetarna och lyckas med utveckling är verkligen ursnygg. Jag har inte läst den ännu utan bara bläddrat som hastigast men man blir glad av den luftiga designen och den snygga formgivningen. Det är också ett trevligt tonfall. Boken borde vara obligatorisk på alla chefsutbildningar.

Middag på Combo vinbar

Denna trevliga och fullspäckade dag avrundades med oväntad affärsmiddag i trevligt sällskap på Combo vinbar.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)