Tapas direkt från app på Pinchos

Igår slog portarna upp till en ny restaurang i Göteborg. Pinchos heter den och ligger på Götabergsgatan i Basements tidigare lokaler. Vad gör man om man flyttar in i en anrik finkrogs lokaler? Jo man måste tänka nytt. Pinchos serverar tapas från världens alla hörn. Från patata bravas till dumplings via gubbröra. Fräscht men kanske inte unikt. Vad som är unikt är att man beställer via en app i sin telefon.

Har man ingen smartphone så lånar man helt enkelt en ipod med appen installerad av kyparen (det gjorde vi). Man får också en bordskod som gäller under kvällen. Sedan är det bara att börja beställa. Ingen stress, ingen kypare som står med blocket redo och väntar på att man ska välja, utan man trycker på plus-tecknen i sin egen takt. När man valt ett lagom antal trycker man på beställ.

Sedan pratar man med sina middagsvänner tills det börjar blinka i telefonen. Då är det dags att hämta träplankan med smårätterna på. Vi tyckte det där med att hämta mat och dryck själv var ett rätt trevligt avbrott. Skönt sträcka på benen med jämna mellanrum under en lång kväll.

Sedan beställer man en planka till med sina favoriter. Jag var där redan i torsdags under en av testkvällarna och då funkade inte meddelandet att maten var klar för oss med den lånade ipoden (däremot för grannarna som använde egna iphones), men det var en smärre barnsjukdom. Trevligt hade vi! Missa inte de baconlindade dadlarna, minipizzan och tryfflarna. Himmelskt goda. Jag tyckte också att mellanvinet, en tempranillo, var riktigt trevligt för 45 kronor.

PS! På deras FB-sida finns mycket bättre bilder på maten än vad min badkamera ville ta.

 

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on december 15th, 2015 at 09:47 f m