Kranorgier (eller varför ingen vill ha en elefant i vardagsrummet)

Jag tyckte vi hade haft många kranar av allehanda modeller och kulörer redan tidigare, men de var ingenting mot bjässarna som anlände den här vecka. Vi pratar små fjuttiga får jämfört med monstermammutar. Rätt mäktiga faktiskt! Ohoj, vad var detta, skrev jag just något positivt????!!! Ja och nej. Jag tycker kranarna är stora och fräcka men det är girafferna och elefanterna på zoo också utan att jag för den skull vill ha en elefant inneboende i vardagsrummet.

De här elefanterna håller sig dessutom inte på sin sida av inhägnaden utan är ute på vift bland publiken. Där de på grund av sin storlek kanske inte uppskattas till fullo. (Detta är förresten den berömda cykelbanan – just här rätt oframkomlig.)

Elefanten och Giraffen hade dock med sig sina egna skötare.

Vad jag inte riktigt förstår är varför den gule står mitt i bygget. Det kan väl inte vara helt optimalt att ha en giraff mitt i huset? Svårt lägga golv och tak då.

De här två bilderna tycker jag illustrerar utmärkt det där med avstånd från zoo:t. Vem vill bo mitt i?

Inte så kameravänligt väder så kameraskötaren står under en balkong och fotar. Rätt dramatisk vy tycker jag själv. Fotonördarna skulle säkert snacka om svart-vitt men den är ju i princip svart-vit utan behandling.

Den här killen drog i snöre för att få armen på giraffen att hamna på plats.

Läste häromdagen att regeringen satsar 1,6 miljarder för att stimulera bostadssektorn. Det är väl ändå att kasta pengarna i sjön. Satsa 1,6 miljarder på att kompensera de som blivit byggdrabbde, eller på att undvika att få fler byggdrabbade innan NIMBY-fenomenet (not in my backyard) får mer fäste i Sverige istället. Själva byggandet klarar nog byggjättarna av alldeles på egen hand, det är relationerna med omgivningen och försäljningen de inte lärt sig.

Vad kallar vi byggkranar som det krävs extrem vidvinkel för att fota hemifrån?

a) Väldigt stora kranar?

b) För nära kranar?

Fredagskvällsnöje: kolla på gubbarna som klättrar runt i giraffen.

Lördagsnöje: kolla på elefanten på mark. Fotat från köksfönstret.

Flocken har möte.

Välkommen till Vänortsgatan! Vill minnas att Skanska körde med någon slogan att det alltid är nära till Vänortsgatan. Väl nära kanske?

Den främre delen väger 3.3 ton. Det är en stor elefant det. Får se om de kan baxa bort hela elefanten utan att massakera någon av bilarna. Tre lastbilar står uppradade för att hämta elefanten, den första kör fram nu…

chefstomaten