Tips på skidorter och boende från initierad flyggranne

Jag älskar att resa! Ja jag hatar verkligen hela biten med att packa och att oroa sig för om väckarklockan kommer funka, för att inte tala om när den redan försenade flygbussen står tvärstilla på motorvägen… Men det är vansinnigt trevligt att titta på folk och – min favoritgren – snacka med folk.

Medan jag slappnade av över en kopp automatkaffe på Nice flygplats slet en ung kinesiska bredvid mig med att pressa ner en nyköpt Louis Vitton-väska i resväskan. LV-väskan, insvept i sämskskinn i sin bruna pappbag var nästan större än hennes resväska. En tredje handväska (eller fjärde om man räknar in den hon hade på axeln) åkte upp, en necessär flyttades på och LV-väskan kunde verkligen knös ner i resväskan. Kläder verkar hon inte haft med sig. Hon var klädd ungefär som jag, jeans, en blå alldaglig tröja men toppade med guldfärgade skor (medan jag alltid reser i gympadojor). Kinesiskan såg absolut inte ut som någon med finanser att handla något från Louis Vitton och hade det varit jag så hade jag sparat den bruna pappbagen (som för övrigt var snyggare än själva handväskan) men den vek hon ihop och la i brännbart avfall.

Trevlig bänkgranne på CityAirlines

Mina senaste flygningarna har varit så avfolkade att jag haft tre säten för mig själv. Trevligt ur komfortsynpunkt men inte optimalt ur social synvinkel. Därför var det ruskigt trevligt att jag på väg hem från Antibes hamnade bredvid en man som var lika pratglad som jag. Dessutom hade vi många gemensamma nämnare vad gäller livsfilosofi: man ska ha roligt.

Min granne var fastighetsmäklare och driver Villa Asmodée på Cap d’Antibes. Det senare är ett pensionat som han och hans fru köpt av 33 SAS-piloter. SAS-personal är fortfarande flitiga gäster i den stora villan som på 30-talet ägdes av filmstjärnan Lilian Harvey. Filmstjärnor gästar fortfarande. I vintras bodde hela filmteamet bakom En enkel till Antibes hos dem medan de filmade i gamla Antibes.

Villa Asmodée ser fantastiskt fint ut på bild (jag ska ta en närmare titt nästa gång jag är i Antibes) och det var särskilt kul diskutera boende precis efter att jag skrivit en rad om att välja bostad på Rivieran. I mitt inlägg skrev jag bland annat att en av nackdelarna med lägenhet är bristen på förvaring. Detta kände mäklaren/pensionatägaren väl till. I villan har de givetvis ett stort garage men ett tag var det nästan fullt med vänner och bekantas skidor, golfutrustning och cyklar, sådant de själva inte fick plats med i garderoberna i sina lägenheter.

Många som bor på Rivieran har små lägenheter och när de har gäster eller ska ordna 40- 50 eller 60-årskalas, då hyr de gärna in sig på Villa Asmodée.

vackra golfbanor och nära till skidorter

Min bänkgranne har tillbringat mer tid än jag på franska Rivieran och tipsade om användningsområden för skidor och golfklubbor.

Till vackra skidorten Limone i Italien tar det 2 h enkel resa. €32 för liftkort. Det går att hyra all utrustning på plats. Rekommenderas.

Franska Auron är närmare, runt 1,5h men inte lika vackert.

Isola 2000 till sist är byggt som en funktionell skidort. Backarna är helt ok men området är skitfult. Bara betong. Men det går skidbuss dit vintertid från både Antibes och Nice.

Han rekommenderade i princip alla golfbanor i trakterna. De var så vackra att hans fru ibland följde med, trots att hon inte spelar golf. Lät ju trevligt men jag tror jag passar. Tror inte heller det blir någon maraton 20 november men kanske kan jag vara hejarklack.

Vi höll låda hela resan som gick i ett nafs. När vi landat på Landvetter och det var dags lämna planet så vände sig paret framför om och frågade om de kunde få ett visitkort till Villa Asmodée.

Bilderna? Ja lappen såg jag på en dörr i gamla Antibes en kväll. Antibes är poppis bland svenskar och jag tyckte bilden passade bra som illustration till ett samtal med en mäklare. De vita topparna fotade jag på precis den här flygningen. De är tagna ganska nära Rivieran och är inga skidberg. Lite senare sa kaptenen att det var en fantastisk utsikt över Mont Blanc – på vänster sida – jag satt så klart på höger. Till sist en bild av Cap d’Antibes i kvällsljus.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on augusti 12th, 2011 at 10:00 f m