I torsdags var det Beaujolais Nouveau-släpp

I torsdags var det Frankrikes andra nationaldag. Det var nämligen den tredje torsdagen i november vilket betyder säljstart för årets Beaujolais Nouveau. Jag kan direkt erkänna att jag inte hade detta noterat i kalendern. Beaujolais hör helt enkelt inte till de franska viner som jag håller koll på. Gamay tillhör inte favoritdruvorna.

Men jag råkade fira släppet ändå. Det blev ett spontant besök på den lilla franska bistron Delphine & Edouard på Roslagsgatan i Stockholm. De erbjöd två glas vin och en charktallrik för 290 kronor. Det ena vinet var ett lätt nyvin, det andra en Morgon som var något helt annat. Det kan jag tänka mig att prova igen.

Även på Brasserie Balzac på Odengatan firades Beaujolais Nouveau med skördefest. Men de öppnade först klockan 18 och då var jag redan på väg att betala för att dra mig hemåt. Det var precis lagom firande för min del att stanna till på vägen hem från kontoret.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on november 21st, 2019 at 07:12 e m