Mitt Provence har blivit med bilder

Det närmar sig utgivning! De två senaste helgerna har jag ägnat mig åt Mitt Provence. En helg åt bilderna och en åt text och kartor. Det var så roligt att äntligen få se Mitt Provence med bilder. Vilket lyft!

Bildernas märkning ger ledtrådar

Det är alltid roligt att se vilka av de bilder jag skickat in som förlaget valt att använda. Jag är i princip mycket nöjd med urvalet, det är någon bild jag hade valt annorlunda för större variation och de har plockat in en bild som jag inte tagit.

Varje bild i boken är märkt med en krumelur och en siffra. Krumeluren kan vara en sevärdhets-kringla, en stjärna för en aktivitet eller ett vinglas för vingård. De har olika färg beroende på vilket kapitel de hör till. Med ledning av dessa kan läsaren matcha bilderna till olika tips och få reda på var de är tagna. De flesta av dessa siffror hade förlaget redan satt ut då jag namngivit bilderna rätt väl, men jag hittade ett par som saknade hänvisning och då la jag till dem.

har också slutläst hela texten, ritat lite på kartorna och kortat av två sidor där texten inte riktigt fick plats. Har även velat lite om platsangivelser men till slut skrivit ”utanför” i rubriken på alla ställen som kräver bil.

Lämnade in korrekturet till förlaget i Lund

Korrläsning är det enda jag tycker är enklare att göra på papper än direkt i dokument. Det dyrbara korrekturet lämnade jag direkt i händerna på redaktören i måndags morse. Förlaget ligger i Lund men jag hade ändå ärende åt det hållet och passade på och åkte lite tidigare så slapp jag lita på posten. Så här såg det ut i Lundagård den dagen.

Mitt Provence kommer om tryckeriet sköter sig ut i slutet av mars, boken går att bevaka hos Bokus om man känner för det. Den allra finaste bilden i boken? Jo om du frågar mig så är det en bild bland praktiska tips på slutet.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)