Längtar du till (eller från) Rivieran? Vinn en bok!

Vart fjärde år brukar världen genomgå någon form av bli masspsykos. Plötsligt går det inte att slå på en teve utan att hamna i en rapport om hur en vit rund boll rört sig på en grön plan. Det går inte att öppna en tidning utan att ramla över spelarbetyg eller uppsnack inför nästa match. Och det går definitivt inte att öppna några sociala medier utan att drunkna i diskussioner. Plötsligt har varenda kotte förvandlats till erfaren tränare och expert. Alla sofftyckare kan mer om taktik och domslut än vad de som tränat eller dömt på elitnivå i trettio år.

Dessa tillfällen kan hanteras på olika sätt. Antingen så stänger man av alla typer av medier i ett par veckor eller så bestämmer man sig för att göra en etnologisk studie och delta i hysterin. Jag brukar köra någon form av mitt emellan-variant. Först undviker jag allt vad fotboll heter men ifall det skulle gå bra för Sverige så kan jag tänka mig att delta i glädjen. Har till och med vandrat långt för att få uppleva en brons-match live.

Tydlig slutsignal är viktigt

Oavsett om man helst sätter sig på en stubbe i skogen när fotbolls-VM spelas eller om det är årets höjdpunkt så finns det en tydlig start och slut-datum. Det gör det inte på den pågående pandemin. Dessutom finns det ingen som är road av den. Det är bara död, elände, ekonomisk katastrof och en förbaskad massa tjafs.

Faktiskt är den nuvarande situationen inte ett dugg jämförbart med fotbolls-VM – förutom på den detaljen att det övertagit allas medvetande samt att alla plötsligt är experter. Sociala medier kryllar av hobby-epidemiologer och statistiker. Det är kanske folks sätt att hantera krisen på. Jag är på alla sätt lyckligt lottad (ta i trä), men jag är ändå grymt less på covid-19. Det vore trevligt med variation på nyhetsfronten.

Det värsta tycker jag ändå är att slutdatum saknas. Det finns ingen som kan säga när vi kan återgå till någon form av nytt liv (jag tror inte att vi kommer återgå till livet som det var före corona, alltför mycket har ändrats, alltför många nya vanor har skapats). Vi vet heller inte hur det livet kommer att se ut, om den här krisen utnyttjas av nationalistiska krafter, eller om människor sammansvetsas av att ha klarat av en gemensam utmaning. Nåväl. Detta var en extremt väldigt lång, svamlig och deppig inledning på ett inlägg som skulle handla om något helt annat. Det skulle vara glada nyheter samt ett erbjudande!

Rivieran inom räckhåll i media

Boken Rivieran inom räckhåll har figurerat en del i media på sistone. Två gånger har den till exempel nämnts som boktips i Aftonbladet Resor. I det nya numret av Hyresgästföreningens tidningen Hem & Hyra kan läsarna tävla om tre exemplar av boken.

Hyresgästföreningens tidning Hem & Hyra maj 2020.

Vinn ett eget exemplar av boken Rivieran inom räckhåll

Maria Unde Westerberg och jag blev så glada över den fina helsidan i Hem & Hyra att vi bestämda oss för en liten egen tävling. Med start igår och målgång nu på söndag 3 maj. Så här har vi skrivit i bokens sociala kanaler, det vill säga Facebook respektive Instagram.

Trött på corona och längtar bort, hem eller bara efter variation? Just nu kan du vinna boken Rivieran inom räckhåll på TVÅ olika sätt. Det ena, om du liksom 600000 andra hushåll får Hyresgästföreningens tidning Hem & Hyra i brevlådan den här veckan, och deltar i deras ”Vinn en bok”. De har gjort en stor, superfin artikel om oss och lottar ut tre (3) böcker (tusen tusen tack Marie Häggström och Susanna Skarrie!).

Det andra är att tävla i vår egen utlottning den här helgen. Vad längtar du efter? Vad drömmer du om att göra, åka eller äta allra mest? Berätta i en kommentar eller i dina egna kanaler och tagga med #rivieraninomräckhåll senast på SÖNDAG. Vill du får du gärna rekommendera vår sida här på Facebook, nätbokhandeln eller genom att sprida ordet om vår bok på annat sätt också. Mest smittande längtan vinner och vi har minst två ex vi gärna lottar ut.

Allé allé??!

Uppdaterad version av boken

Jag minns inte om jag nämnt det eller ej, men ifall jag redan har berättat det så blir det en repris: Vi är nu inne på andra uppdaterade och förbättrade versionen av boken. Den nya ser exakt likadan ut utanpå, men öppnar man första fliken syns dessa citat ur olika omdömen om boken.

Titelfliken på andra versionen av boken Rivieran inom räckhåll. Samt en hög med bokmärken.

När jag ändå håller på med boknytt kan jag nämna att igår blev nästa titel synlig på Bokus. Den kommer i juni i pappersform och har titeln Din självbiografi – 10 råd för att skriva om ditt liv. Jag är en av tre författare, de andra två är Kim M Kimselius och Lennart Guldbrandsen.

Vad längtar du efter? Att komma till Rivieran eller därifrån?

Nu är jag nyfiken på vad du längtar mest efter? Hör du till de som fått semestern inställd? Eller sitter du fast i Frankrike och undrar när och hur du ska komma hem? Varken flyg eller tåg rullar för närvarande så just nu är det egen bil och en hel del blanketter som krävs för att ta sig hem – oavsett vilket land som är hemma.

Själv så har jag det bra, men jag längtar efter friheten att själv kunna bestämma vart och när jag vill åka. Jag saknar möjligheten att dokumentera Fête du Muguet (nu när jag äntligen lärt mig vad det handlar om). Jag skulle hellre jobbat med Strövtåg runt Antibes (och med några av vårens tänkta men inställda uppdrag) än med att städa Tomatsallad. Men jag är verkligen lyckligt lottad jämfört med många andra.

Ovanstående bild är från min favoritpromenad längs Cap d’Antibes. Jag kom och tänka på den idag när plötsligt en urgammal text om närbelägna Port de l’Olivette hamnade bland näst mest lästa inläggen på sajten. Det var udda för det har nästan bara varit texter från Sverige på den listan de senaste månaderna.

Jag avrundar med att visa att det verkligen inte är synd om mig, jag har det jättebra!

View this post on Instagram

Trevlig Valborg!

A post shared by Kristina Svensson (@kristinahsvensson) on

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)