Rosevin från Verdon

Häromdagen frångick jag alla mina principer när jag köpte vin. Jag plockade åt mig en flaska rosévin som hade en målning på etiketten, saknade info om vilka druvor som ingick, kostade under €3 och saknade någon som helst utmärkelse från vinmässa. Den var dock hyfsat lokalproducerad, det vill säga från sydfrankrike, så den principen frångick jag inte. Det var faktiskt målningen på etiketten som fick mig på fall. Grand Canyon du Verdon. Jag blev så nostalgisk. Det var länge sedan jag var i där och lite längtade jag nog dit. Föga anade jag då att jag redan idag skulle göra ett återbesök i kanjonen.

Det har varit en lång dag och jag har bara hunnit titta på en bråkdel av dagens 500 bilder, men jag tyckte det passade att göra det till ett glas rosé ur just denna flaska. Vinet är ovanligt ljust i färgen, åt det tegelröda hållet, fast svagare än de brukar vara. Iskallt är det riktigt lättdrucket. Om det nu beror på att jag är uttorkad efter en lång och varm dag, eller om det är ett fynd, det vågar jag inte säga. Skål!

chefstomaten