7 sorters blommor på midsommar

viol

Jag har varken plockat blommor, dansat små grodorna, grillat eller något annat på listan med traditionella midsommarfestligheter. Men jag har ringt på låssmed åt en utelåst granne, bakat flera pajer och fotograferat sju sorters blommor. Egentligen fotade jag bra många fler än så, men eftersom jag tänkte att inlägget skulle heta 7 sorters blommor fick jag göra ett urval.

ros

Bilderna är alla fotade med mitt macro, aka blomobjektivet med manuellt fokus (förstås). Det här att det blåste en frisk vind gjorde inte det direkt lättare att få skärpan där jag tänkt mig men lite ny och då vajade en blomma in i bild precis när jag tryckte av.

kråkvicker

Typisk midsommarblomma och bra till kransar.

vit blomma trift näva av något slag?

Allra läckrast tycker jag själv att sista bilden är. Ser du vad det är?

ljung

Fler blombilder (tillägg 2020)

Åtta år senare gjorde jag samma sak på midsommar, fotade blommor med macro men bilderna blev bättre. 

chefstomaten