Fortsatt kräftgång i mitt dokumenterande av nationaldagsfirande

Det går fortsatt sådär för mig. Klockan tio hade jag tänkt vara på plats i Safranier med kameran. Safranier är en stadsdel i gamla Antibes där det på nationaldagen 14 juli ordnas bouleturnering. Men inte vilken typ av boule som helst utan en med fyrkantiga klossar.

Men först skulle jag bara… Ja ni vet. Jag är med i flera föreningar, något som ofta är mycket givande men ibland gör mig rätt matt. Nu var det bara en snabb grej jag skulle ta tag i och vips så hade en timme sprungit iväg igen. En till timme ovanpå alla andra som jag redan lagt ner.

Hur som helst, när jag väl kom till Safranier så var bouleturneringen i princip avslutad. Deltagarna hade avancerat till fasen när de satt under parasoll, åt pan bagnat och drack diverse drycker. Av ljudnivån att döma så firas inte 14 juli med mineralvatten.

Jag tröstfotade snabbt ett par blommor innan jag raskt vände hemåt för att ta tag i bokskrivandet igen.

Resultatet blev blandat. Jag hade lite för bråttom för att vänta ut vissa vindbyar. Och om man fotar med manuellt fokus, har kort skärpedjup och blomman svajar som sjutton, då kan det hända att den är totalt ofokuserad. Men bilden nedan blev lite läcker på sitt sätt, även om detta inte alls är vad jag ville uppnå. 

chefstomaten