Starbucks har anlänt i Göteborg

Jag har sagt det förut, jag har en kluven inställning till Starbucks. En sak är jag och fikakompis iaf överens om, vi älskade Starbucks medan det var förknippat med semester men var inte så intresserade av att det skulle komma till Sverige. Nu har de öppnat på Göteborgs central och jag har varit där. Läget är fantastiskt. Det är också populärt och baristorna fick fylla höga pappersmuggar med olika specialvarianter i långa banor. Varje mugg märktes med namn och ibland också en specialhälsning.

Trots de stora och soliga glasfönstren med utsikt mot Nordstan så gör sig kaffet bättre som take-away. Det är nämligen helt bedrövlig akustik i lokalen. Bra för blivande teaterskådespelare som behöver öva magstöd men jobbigt för oss andra att försöka hålla en konversation igång.

Sedan har vi priset. 49 kronor för en stor latte är förvisso billigare än 62 kr vilket latten kostade mig senast på Kastrup. Men jag kommer nog gå runt hörnet till Espresso House nästa gång och spara en tia. Dessutom gillar jag deras kaffe mer.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)