SmakBiten i Karlskoga perfekt för resenären
Tips för resenärer till och från Karlstad är att stanna till i Karlskoga. SmakBiten ligger ett stenkast från E18, mitt emot hamburgerställena. Det är en miljö som man blir glad av.
Läs merKristina Svenssons strövtåg i södra Frankrike, Härjedalen och runt Göteborg
Sverige är fantastiskt! Här hittar du mina senaste artiklar från Sverige med nyast först. Det är bara att bläddra bakåt för att se (mycket) mer av utflykter och foton. Vill du istället hitta utflyktstips i ett visst landskap, då klickar du på sidan Sverige utflyktstips för att komma till lite olika listor.
Trevlig läsning! (PS! Du har väl inte missat att du kan prenumerera för att alltid få koll på senaste nytt, inklusive nya böcker?).
Tips för resenärer till och från Karlstad är att stanna till i Karlskoga. SmakBiten ligger ett stenkast från E18, mitt emot hamburgerställena. Det är en miljö som man blir glad av.
Läs merGrennaglass Pastorns bittra pistasch är lika god som glassen på Arlequin i Nice. Det säger Kerstin från Skänninge som hört av sig efter min sågning av Grennaglass. Så nu ser jag fram emot att prova pistageglassen.
Läs merJag är så glad över att ha snubblat över Väderstad Centralkonditori. Det passar perfekt in i ”Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm”. Det ligger nästan mitt emellan Göteborg och Stockholm sisådär fem minuter från motorvägen. Det är därmed ingen lång avstickare och även den mest stressade chaufför kan övertalas att göra den omvägen.
Läs merDet finns två småskaliga tillverkare av glass i lilla Gränna, Gelato Factory och Grenna glass. Ingen av deras chokladglassar når upp till den chokladglass från Karlskronaglass jag åt några dagar innan mitt test av Grännas glassutbud.
Läs merUnder Runrikets dag 2017 var det Vikingamarknad vid Vallentuna kyrka. Jag tittade förbi och tog en del bilder på gycklare, spelmän och en rekonstruktion av en vikingabåt.
Läs merKarlskronaglass är prisbelönta för sin citronsorbet. Den har de inte haft den här helgen på Marinmuseet i Karlskrona där jag håller på och provar igenom deras sortiment. Officiellt är jag på litteraturfestival men jag har hittills lagt mer tid på glassarna :-).
Läs merRestaurangen på Fotografiska satsar på gröna rätter som ”hönan & ägget”. Vinpaketet bestod när vi var där av tre pinot noir, den ena bara mer intressant än nästa.
Läs merI eftermiddag öppnar vi champagnen för att fira att det är femton år sedan vår bästa fjällkompis föddes. Sedan ska vi lägga blommor på hans grav. Detta är nya inslag i påskfirande i fjällen. Allt annat är sig likt.
Läs merDet har blivit flera besök i Sigtuna den här vintern av olika skäl. Senast jag var där var på grund av ett möte. Då åkte jag i så god tid
Läs merDe väderblekta gråa grova plankorna och de mossgröna stengrunderna i den oskiftade byn Äskhult är fina på bild och fina som fotokulisser.
Läs mer