Kategori: Mat & dryck

Följ med mig på upptäcktsfärd bland trädgårdscaféer, vingårdar och mikrobryggerier. Testa vilka druvor som passar till vilken maträtt och annat skojigt. 

Bra service på Way Cup på Järntorget – stängt

Jag minns inte varför men i höstas googlade jag på en av deltagarna i Kockkampen och läste att Paul Svensson startat café på järntorget i Göteborg. Det lät riktigt intressant så jag skickade fikakompis på rekognosering. Hon återkom med beskedet att hon vandrat Järntorget upp och ner, fram och tillbaka utan att hitta minsta tillstymmelse till nytt cafe. Men ett par månader senare kom hon med en positivare rapport.

Läs mer

House of Eden – inredningsaffär med café i Herrljunga

Tänk en hel våning i ett stort trähus överbelamrat med tofsar, ljus, ramar, kuddar, lampor, porslin, servetter, konstgjorda blommor, gardiner, hyllor, glas, ljusstakar, krokar, skyltar, vaser, böcker och alla andra upptänkliga inredningspryttlar (och rätt många till). Töm ett rum och gör café av det. Drömställe eller en smula klaustrofobiskt? Lite av varje faktiskt.

Läs mer

Favoritcafé i Antibes – Arts Thés Miss

Arts Thés Miss är mitt favoritcafé i Antibes vintertid. Som soltörstande svensk lockar uteserveringar med spanläge mer under höst och vår men vintertid finns inget bättre än att skaka av sig regnet och krypa in på ett ombonat och mysigt café. Vilket är precis vad Arts Thés Miss är. Det ligger i en av de smala gränderna i vieil Antibes. Det är ett litet café där ägarinna fixar fräscha sallader och gräddar florstunna crêpes.

Läs mer

Namnbyte räddar inte dåligt café

Caféet TinTin på Linnégatan har bytt namn och inredning. De har nu öppet dygnet runt och heter CT24. Jag var ganska svalt inställd till TinTin och med tanke på konkurrensen i Linnéstaden kan jag utlova att jag aldrig kommer sätta min fot igen på CT24. Möjligen med undantag om jag behöver en sittplats mitt i natten när resten av Göteborg är stängt.

Läs mer

Gigondas passar till ungt vildsvin

Dagens franska glosa är marcassin. Det betyder ungt vildsvin, till skillnad från sanglier som betyder vildsvin i största allmänhet. Orsaken till att jag lärt mig just denna glosa är att Kocken inhandlat en ny vinbok och där står det att marcasin passar till Gigondas. Eftersom Gigondas råkar vara ett av mina favoritviner så var jag förstås nyfiken på vad det kunde vara.

Läs mer