Kategori: Mat & dryck

Följ med mig på upptäcktsfärd bland trädgårdscaféer, vingårdar och mikrobryggerier. Testa vilka druvor som passar till vilken maträtt och annat skojigt. 

Syrah/shiraz-vinprovning på Stensjöhill Herrgård

Igår var jag på en trevlig vinprovning på Stensjöhill Herrgård i Mölndal. Sommelier Elodie Grellier hade plockat fram fem viner från fem kontinenter. Kul att jämföra Syrah/Shiraz-viner från Frankrike, Australien, Kalifornien, Sydafrika och Chile. Vi var ett gäng och åsikterna gick därför isär. Det franska Crozes-Hermitage som jag gillade kallade andra för kålsoppa medan jag inte förstod vad de andra såg i det prisbelönta Red Baron från Australien. Om jag ska utse en generell testvinnare så blir det nog den kaliforniska flaskan.

Läs mer

Tråkiga macarons på Matilda på Marstrand

Macarons från café Matilda på Marstrand gör ingen särskilt glad. Själva macaron-biten på hallon och chokladvarianten smakade papp. Ungefär som någon nallat två oblat från närmaste kyrka och klämt in lite – iofs god – kräm emellan. Citronmacaronen är den enda som får godkänt även om den överpyntade från le pain Français är bättre.

Läs mer