Konsumentupplysning: köp Medskogen halloumi
Hittar ni puckar från Särvsjö Fjällmejeri har ni något riktigt gott att lägga på grillen.
Läs merKristina Svenssons smultronställen och strövtåg i södra Frankrike, Sverige och ibland Wales
Följ med mig på upptäcktsfärd bland trädgårdscaféer, vingårdar och mikrobryggerier. Testa vilka druvor som passar till vilken maträtt och annat skojigt.
Hittar ni puckar från Särvsjö Fjällmejeri har ni något riktigt gott att lägga på grillen.
Läs merTips för resenärer till och från Karlstad är att stanna till i Karlskoga. SmakBiten ligger ett stenkast från E18, mitt emot hamburgerställena. Det är en miljö som man blir glad av.
Läs merDet går inte att missa att det kommit en ny årgång av det populära Lurton-vinet Mas Janeil Le Petit Pas för flaskorna har fått ny färg på folie och etikett. Förut stack de ut i Systembolagets hylla med sin lila folie men årgång 2016 är röd.
Läs merJag är så glad över att ha snubblat över Väderstad Centralkonditori. Det passar perfekt in i ”Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm”. Det ligger nästan mitt emellan Göteborg och Stockholm sisådär fem minuter från motorvägen. Det är därmed ingen lång avstickare och även den mest stressade chaufför kan övertalas att göra den omvägen.
Läs merRestaurangen på Fotografiska satsar på gröna rätter som ”hönan & ägget”. Vinpaketet bestod när vi var där av tre pinot noir, den ena bara mer intressant än nästa.
Läs merVinbyarna Cairanne, Rasteau och Gigondas ligger alla i samma del av det stora vinområdet södra Rhône där druvorna Grenache, Syrah och Mourvedre dominerar. De ligger alla inom cykelavstånd från Vaison-la-Romaine.
Läs merTumregeln att undvika vin i designade flaskor (det är ju drycken man vill betala för, inte flaskan) gäller ej i Provence där flera utmärkta roséer säljs i snygga flaskor. Jag väljer från dessa för att fira att reseguiden ”Mitt Provence” börjar säljas. Gör mig gärna sällskap!
Läs merGod fortsättning på julledigheterna för er som är lediga! Jag har varit offline och kalasat på mer eller mindre goda ingredienser hela julen. Nu dags att börja jobba igen.
Läs merCotignac är lätt att känna igen för byn ligger med ryggen mot en klippa och vaktas av två fyrkantiga torn. I mars när jag och Kocken var där på researchresa till ”Mitt Provence” fick vi jordärtskockssoppa med tryffelolja som aptitretare på en restaurang. Häromdagen fick jag för mig att jag skulle ge mig på att göra något liknande.
Läs merBredvid Brangelinas rosé Miraval står en riktig raritet, ett rosé från den lilla appellationen Palette utanför Aix i Provence. Kung Renés gamla område.
Läs mer