Mina favoritbilder – nytt bildspel och bildvisningsprogram (numera bortplockat)

Jag har bytt bildspel på första sidan! Från starten hade jag ett bildspel med alla bilder jag la in i min bildhanterare (nextgen gallery). Fördelen var att bildspelet hela tiden fylldes på med nya bilder. Nackdelen var att alla bilder inte var ”skrytbilder”, en del var snarare rent förskräckliga, rent fotomässigt. Men i de inlägg de använts i passade de in eftersom de illustrerade något (exempelvis varför man inte ska fota från en bil eller varför vissa djur är så svåra att fånga på bild). Men i bildspelet passade de inte. Det gick visserligen att manuellt stänga av fula bilder men det blev så slitsamt. Och skapade nya problem. De ”avstängda” bilderna gick exempelvis ej att välja till miniatyrer (den bild som visas om du exempelvis klickar på ett ämne i menyraden ovan). Så därför bytte jag till ett nytt ”galleri” bara med bilder jag gillar.

I samma veva har jag bytt till en ny bildvisare, monoslideshow. Det är det första plugin jag har betalat reda pengar för, något jag hann ångra både en och två gånger. Monoslideshow är nog ett helt fantastisk program – för de som är aningens mer haja på programmering än vad jag är (övriga världens befolkning typ). Det levererades med en ordentlig manual, som jag inte förstod ett enda ord av. Fanns inte ett ord om hur man får in den i en wordpress site. Hur som helst, efter en del uppbragda inlägg på deras forum så fick jag lite hjälp på vägen och nu funkar det i en light-version. Jag kan bara välja EN inställning för alla bildspel på sidan, inte riktigt så jag hade tänkt mig det hela. Men det får vara så tills jag har lärt mig mer.

Edit 7 april 2013: Bildspelet är sedan länge bortplockat från förstasidan i ett försök att snabba upp tiden det tar att ladda den.

Edit 21 september 2013: Tyvärr fungerar inte NextGen Gallery längre och därmed inte heller bildspelet.

Edit 2020: Nu har jag ledsnat på att alla bildspelsplugin jag installerar slutar fungera! Försöker bygga om sajten så att den använder så få speciallösningar som möjligt. Men låter ändå gamla inlägg ligga kvar.

chefstomaten