Regatta i Antibes med stora träbåtar – bildspel

Uppdatering 2021: Tyvärr slutade galleriprogrammet jag gillade att fungera. Men här är bilderna från regattan.

Pysselhelg! Jag halvligger i schäslongen med min rosa dator i knät, knaprar Alvedon (ja det är en sådan dag) och pysslar om mina numera sju (7) webbsajter. Jag har en ny som jag försöker få fason på. Skulle jag installera NextGen Gallery eller ej på den nya? NextGen är ett plugin för att sortera och hålla ordning på bilder som jag använder på en del sajter (exempelvis Tomatsallad) men inte på andra (exempelvis runtantibes.se). Det finns för och nackdelar; snabbversionen är att jag kan rekommendera det om man har många bilder på sajten men annars inte.

Förtjust i NextGen Scroll Gallery

Efter en del funderande så blev det NextGen på den nya sajten. Det slog mig hur otroligt många tillägg det finns till huvudpluggen, jag googlade lite och bestämde mig för att prova NextGen Scroll Gallery. Och jag tyckte så mycket om det att jag raskt installerade det här också. Jag har haft något liknande en gång för några år sedan men det slutade fungera. Vad tycks? Värt använda? Jämför med hur bilderna visades förra gången i inlägget Mer bilder från Les Voiles d’Antibes.

Det går att välja mellan att ha de små bilderna överst eller underst, att ha grå eller vit bakgrund och ha med eller utan bildtexter (se bilderna).

När jag upptäckte att det går att välja om de små eller de stora bilderna ska snurra så känns det som jag kanske ska använda bara detta istället för mitt gamla bildspelsprogram (som kan ses in action i det här gamla inlägget med bilder).

NextGen Gallery Optimizer gjorde snabb sorti

Jag installerade också ett plugin som skulle snabba upp laddningen av sidan, NextGen Gallery Optimizer. Den åkte dock ut fortare än kvickt. En av de saker den gjorde var att ta bort inställningarna float right och float left som jag använder på högsmala bilder så att de hamnar bredvid texten istället för att ligga med vitt runt. Det såg urfult ut när alla sådana inställningar försvann och pluginet åkte ut fortare än kvickt.

Jag har gått med i en utmaning att blogga ett inlägg om dagen i etthundra dagar vilket gör att jag blandar ämnen ännu vildare än jag brukar göra. Jag hade egentligen tänkt något helt annat idag men det kanske kan sparas till imorgon. Idag är det 75/100 i #blogg100.

chefstomaten